Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

Mistrovství ČR 2010 - jednotlivci

01.10.2010 15:45

Ve dnech 18.9. - 25.9. 2010 pořádálo rehabilitačně sportovní centrum TJ Respekt v Jeseníku otevřené Mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen.

Hrálo se podle pravidel FIDE švýcarským systémem na 9 kol. Čas partie byl měřen elektronicky na 1,5 hodiny pro každého hráče a 30 sekund navíc za každý tah.  Vítěz turnaje Vít Valenta získá titul mistr ČR TP a nejlepší žena byla Kateřina Skočková. Nejlepším vozíčkářem je Horst Mayerhofer. Po délší době je změna v titulu mistryně ČR TP v šachu. Irenu Badačovou na 1.místě vytřídala Kateřina Skočková. Je to mladá a nadějná hráčka, která se zůčastnila této soutěže poprvé. Ze sekce šachy ZAS Zlín se mistrovství zůčastnil Petr Slezák, který byl do startovní listiny s Elo 1878 nasazen na 17.místě. Po velkém boji na šachovnici získál 4 body, když z 9 partií 2x vyhrál, 4x remizoval a 3x prohrál. V konečném pořadí se umístnil na 25.místě. Zúčastnilo se 34.hráčů z celé České republiky. Mistrovství ČR bylo dlouhé a trvalo 7.dní. Poslední den v sobotu přijela Česká televize Ostrava. Natočila krátký setřih ze šachové soutěže. Byla i u vyhlašování výsledku. Nejlepší hráči dostali finační odměny a ostatní věcné ceny.

Chvíle volna jsme využívali na krátké výlety po okolí. Kolem Jeseníku je krásná příroda. Ve čtvrtek jsem si zajel s mým řidičem J.Múdrým a s matkou na nejvyší horu Moravy na Praděd. Byl to silný zážitek a na rozhledně krásný výhled. Dole v Jeseníku bylo kolem 20 C* a na Pradědu jen 5 C*. Velký teplotní rozdíl, který mě velice překvapil.

Startovní listinu a konečné pořadí naleznete ZDE.

Petr Slezák, vedoucí ŠK ZAS Zlín.

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání