Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

Otevřené Mistrovství ČR 2013 - jednotlivci

04.09.2013 10:34

TJ RESPEKT uspořádalo ve dnech 24.8.-1.9. 2013 otevřené mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen s mezinárodní účastí.

Místo konání: Hotel Belaria, Hradec nad Moravicí. Hlavní rozhodčí: Zdeněk Šnyta. Ředitel turnaje: Ing. Ladislav Dobrovolský.

Právo účasti: Hráči s tělesným postižením + pozvaní hráči bez postižení. Hrálo se dle pravidel šachu FIDE, švýcarským systémem na 9 kol bez rozdílu postižení a výkonnosti, tempo hry 2 hod. + 30 sekund za tah. Vítěz v kategorií TTP (vozíčkáři) získá titul mistr ČR TTP v šachu 2013, v kategorii TP titul mistr ČR TP v šachu 2013 a nejlepší žena titul mistryně ČR TP v šachu 2013 (podmíněno minimální účastí 3 žen). Zvlášť byla vyhodnocena kategorie hráčů bez zdravotního postižení. Výsledky budou zaslány na zápočet ELO FIDE a zároveň na ELO ČR.

Vítěz v kategorií TTP je Kocur Walter a TP Valenta Vít. Badačová Irena získala titul mistryně ČR TP a kategorie hráčů bez zdravotního postižení je vítěz Macura Emil. Zhidkov Valeriy, hráč z Madarska získal nejvíc bodů, šachovou soutěž vyhrál, dostal i dárkový koš. Další nejlepší hráči z ČR dostali peněžní cenu. Ostatní hráči si mohli vybrat věcnou cenu.

Hráči ŠK ZAS se Mistrovství ČR také zúčastnili. Petr Slezák se umístnil na 38. místě a získal 3,5 bodu. Roman Žák se umístnil na 41. místě a získal 3 body. Jaromír Švejda byl 42. a získal 3 body. Dušan Vyoral skončil na 45 místě a získal 1 bod. Šachové soutěže se zúčastnilo 45 hráčů a někteří hráči jedno kolo nehráli a získali jeden bod. Byl lichý počet hráčů. Zdá se, že se hráčům ze Zlína moc nedařilo, ale není tomu tak. Na MČR přijelo hodně dobrých hráčů a někteří i ze zehraničí.

Když se podíváte do fotogalérie, tak uvidíte jak jsme využívali volný čas. Měli jsme  k dispozici dva bazény ze slanou vodou, také jeden večer bylo grilování, seznamovací večírek a přednášku šachového odborníka. V rámci turnaje se uskutečnila prohlídka Zámku v Hradci nad Moravicí.

Startovní listina ZDE .  Konečné pořadí ZDE .

Na foto se podívejte ve fotogalerii.

Autor článku Petr Slezák.

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání