Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

Otevřené Mistrovství ČR 2014 - jednotlivci

22.10.2014 14:20

TJ RESPEKT FRENSTÁT POD RADHOŠTĚM pořádálo ve dnech  12. - 19. 10.  2014 za podpory společnosti EUROVIA CS, a.s., Zlínského a Moravskoslezského kraje, Šachového svazu ČR, Nadace Charty 77 a dalších příznivců OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ  ČESKÉ REPUBLIKY  V  ŠACHU  TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH  MUŽŮ  A ŽEN s mezinárodní  účastí. 

Místo konání: Hotel Duo, Horní Bečva 216, Horní Bečva, PSČ: 756 57  Ředitel turnaje: Ing. Ladislav Dobrovolský, hlavní rozhodčí: Zdeněk Šnyta.

Hralo se dle pravidel šachu FIDE, švýcarským systémem na 9 kol bez rozdílu postižení a výkonnosti, tempo hry 1,5 hod. + 30 sekund za tah. Vítěz v jednotlivých kategoriích získá titul mistr ČR TTP nebo TP v šachu 2014, nejlepší žena titul mistryně ČR TP v šachu 2014 (podmíněno minimální účastí 3 hráčů v jednotlivých kategoriích). Výsledky budou zaslány na zápočet ELO FIDE a zároveň na ELO ČR. Hráč musí mít před startem v turnaji přiřazeno FID (identifikační číslo FIDE). Zahraničním hráčům FID přiřazuje mateřská federace.

Mistrovství ČR se zúčastnilo 38. hráčů, 33. z české republiky, 1. se Slovenska a 4. z Maďarska.

Mistři České republiky pro rok 2014 se stali Vít Valenta, Valter Kocur a Irena Badačova. Vítězem v kategorií TP se stal Vít Valenta, TTP Valter Kocur a TP Irena Badačová, nejlepší žena. Kategorie hráčů bez zdravotního postižení je vítěz Jaroslav Volf.  Další nejlepší hráči z ČR dostali peněžní cenu. Ostatní hráči si mohli vybrat věcnou cenu.

Ze ŠK ZAS Zlín přijel jen Dušan Vyoral, ostatní hráči se šachového turnaje nezúčastnili. Je pěkné, že Dušan nevynechal žádné Mistrovství ČR a šachy ho baví. Šachy hraje jen tři roky.
Mě to také nevyšlo, abych hrál a aspoň jsem přijel na jeden den pozdravit  kamarádi a známé. Potkal jsem také Emila Macuru, který bydlí ve Zlíně na Broučkové a hraje za Fatra Slavia Napajedla a Dušana Vyorala z Vizovic, který hraje v ŠK ZAS Zlín.  

Hotel Duo se nachází v chráněné krajinné oblasti Beskydy v obci Horní Bečva nedaleko centra obce. Výhled do údolí řeky Bečvy a na přehradu v kombinaci s výhledem na horský hřeben Pusteven a Radhoště činí z hotelu unikátní místo pro prožití pobytu. Pokoje jsou převážně dvoulůžkové, s vlastním sociálním zařízením. Všechny prostory hotelu jsou bezbariérové.

V rámci turnaje proběhl šachový seminář s IM Ivanem Hausnerem a společenský večírek, tradiční grilování nahradila valašská kuchyň. Účastníci turnaje měli zdarma: - vstup do saunového světa - neomezené využití vnitřního vyhřívaného bazénu a Kneippova masážního chodníku - neomezený vstup do fitness centra.

Večerní pitný režim a sbírání hub z místních lesů bylo na vlastní nebezpečí! Počasí šachistům moc nepřálo. Sluníčko se ukázalo až v neděli den odjezdu.

Na foto se šachové soutěže se podívejte ve fotogalerii.

Konečné pořadí ZDE ! 

Autor článku Petr Slezák.

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání