Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

Mistrovství ČR 2012 - jednotlivci

06.09.2012 18:43

Tj Respekt Frenštát pod Radhoštěm ve dnech 28.8.-5.9. 2012 pořádál pod záštitou náměstka hejtmana MS kraje p. Ing. Jiřího Vzienteka a za podpory Moravskoslezského kraje, Šachového svazu ČR, Nadace Charty 77, města Hradec nad Moravicí a dalších otevřené Mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen.

 

Místo konání: Hotel Belaria, Žimrovická 663, Hradec nad Moravicí, PSČ: 747 41 Hrací systém: Hrálo se podle pravidel šachu FIDE, švýcarským systémem na 9 kol bez rozdílu postižení a výkonnosti, tempo hry 1,5 hod. + 30 sekund za tah (elektronické hodiny). Vítěz turnaje Jaroslav Volf získal titul mistr ČR TP v šachu 2012, nejlepší žena Irena Badačová získala titul mistryně ČR TP v šachu 2012. Šachové soutěže se zúčastnili i hráči ze šachového klubu ZAS Zlín. Přijeli jsme velkým autem, které řídil Jan Múdrý. Dva hráči Roma Žák a jeho doprovod Jaromír Švejda se MČR zůčastnili poprvé a nezklamali. Získali 3,5 a 2,5 bodů. Petr Slezák vedouci klubu získal 4 body. Zdá se, že je to málo, ale měl jsem samé silné soupeře. Dobře jsme si zahráli a jen mě mrzí, že Dušanovi Vyoralovi ze šachového klubu ZAS Zlín se nedařilo.

Výsledky budou zaslány na zápočet ELO FIDE a zároveň na ELO ČR. Hlavní rozhodčí: Zdeněk Šnyta, Ředitel turnaje: Ing. Ladislav Dobrovolský. Startovné bez rozdílu výkonnosti Kč 300,-. Cenový fond ve výši Kč 20.000, - garantována první cena Kč 5.000,-.

 

Konečné pořadí a výsledky jsou zde:   POŘADÍ  VÝSLEDKY

Na fotodokumetaci z šachové sotěže se podívejte ve fotogalerii.

 

K plavání, skotačení a relaxaci můhli jsme v hotelu využít vyhřívaný vnitřní bazén a také venkovní vyhřívaný bazén se slanou vodou. Dále hotel nabízel rehabilitaci, relaxační a jiné koupele, masáže a další služby. V rámci turnaje se uskutečnila prohlídka Zámku v Hradci nad Moravicí,venkovní grilováni a seznamovací večírek. Většina hráčů toho dost využívala. Za celý pobyt se hrálo jen jedno dvoukolo. I procházka na električáku byla příjemná. Sára můj pes mě pěkný výběch. Šachová dovolená se vydařila a těšíme se na příští rok.

 

Petr Slezák, vedoucí ŠK ZAS Zlín.

 

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání