Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

Mistrovství světa IPCA tělesně postižených šachistů 2018

27.07.2018 15:00

Ve dnech 21. 6. – 30. 6. 2018 v Top Hotelu Prague & Congress Centre v Praze proběhl již 18. ročník MS IPCA tělesně postižených šachistů 2018. Hlavní záštitu nad akcí převzal Magistrát hlavního města Prahy, jmenovitě radní pro zdravotnictví pan Ing. Radek Lacko. Mistrovství proběhli pod organizací ředitelky turnaje pí. Evy Marie Valentové, ve spolupráci se Šachovým svazem ČR a již tradičně jako hlavní partner mistrovství světa podpořila i naše společnost EUROPEAN INSTITUTE OF BUSINESS AND PUBLIC EDUCATION.

Mistrovství světa se zúčastnili hráči 13 států světa.

Absolutním vítězem a mistrem světa IPCA v šachu 2018 se stal Igor Yarmonov z Ukrajiny, na druhém místě skončil Andrei Gurbanov z Izraele a na třetím místě se umístil Lukasz Nowak z Polska. Mistryní světa v ženské kategorii se stala Světlana Gerasimova z Ruské federace.

Šachový klub ZAS Zlín měl na Mistrovství světa v Praze jednoho hráče. Petr Slezák se zúčastnik velkolepé soutěže poprvé. Po devátem kole jsem získal jen dva body. Měl jeme v Praze poruchu na elek.vozíku a dvě partie jsem neodehrál.  

Dne 29.6.2018 při slavnostním vyhlášení výsledku předali mistrům světa trofeje, medaile, diplomy, finanční i věcné ceny ředitelka mistrovství pí. Eva Marie Valentová, za Český svaz tělesně postižených sportovců, z.s. předsedkyně pí. Mgr. Radka Kučírková, velmistr p. David Navara, velmistr p. Sergei Movsesian, hlavní mezinárodní rozhodčí p. JUDr. Ivan Syrový, PhD.,za sponzory pí. Petra Gernerová z CZECH PRODUCTIONa p. Ing. Vladislav Stanko, MBA nezávislý kandidát do komunálních voleb 2018 v SR a jednatel EUROPEAN INSTITUTE.

Pro všechny zúčastněné šachisty připravila EUROPEAN INSTITUTE malou pozornost v podobě tradičních lázeňských oplátek z Karlových Varů. Na závěr slavnostního vyhlášení MS IPCA 2018 poděkoval Ing. Vladislav Stanko, MBA ředitelce mistrovství světa pí. Evě Marii Valentové a jejímu týmu za skvělou organizaci a péči o hendikepované sportovce v průběhu celého pobytu v ČR, za zajištění prohlídek historického centra Prahy.

 

Výsledky a konečné pořadí šachového turnaje   ZDE    

Na foto z Prahy se podívejte    ZDE   

 
Autor článku Petr Slezák.
 

 

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání