Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

O pohár MDA RIDE 2013 - jednotlivci

05.11.2013 17:07

Šachový klub tělesně postižených Hrabyně ve spolupráci s Asociací muskulárních dystrofiků pořádalo v Hodoníně u K. ve dnech 23.10. – 28.10. 2013  šachový turnaj o pohár MDA RIDE tělesně postižených mužů a žen.

Šachová soutěž probíhala na Vysočině v pěkném prostředí obklopeném lesy. Pěkné počasí nám kazil rachot pneumatického bouracího kladiva. Kolem zámečku se dělali venkovní úpravy.

Hrálo se podle pravidel šachu FIDE, švýcarským systémem na 7 kol bez rozdílu postižení a výkonnosti, tempo hry 2 hod. + 30 sekund za tah (elektronické hodiny). Výsledky budou zaslány na zápočet ELO FIDE. Hlavní rozhodčí Zdeněk Šnyta. Ředitel turnaje Jan Mikulenčák. Vítěz turnaje Walter Kocur získal vítězný pohár a nejlepší hráč  MDA Ride je Jan Mikulenčák. Nejlepší hráčka Irena Badačová získala vítězný pohár a pohár MDA Ride.

Šachová soutěž proběhla přátelském duchu. Jen mě mrzí, že přijelo málo hráčů a Marcel Řezníček přijel o den později a ovlivnil pořadí na konci tabulky. Ivanka Vejpustková první kolo nehrála a dostala jeden bod zdarma. Ze Zlína přijel jen Petr Slezák, ostatní hráči ŠK ZAS Zlín se šachového turnaje nezúčastnili. Pohled na tabulku a na ELO ukazuje, že přijelo hodně silných hráčů. Na šachovnici se mě moc nedařilo. Odehrál jsem 7 partii a získal jen 2,5 bodu. Nasazen jsem byl na 12.místě a skončil na 13.místě.

V rámci turnaje se uskutečnil seznamovací večírek, který se vydařil. Pěkně jsme se vyřádili na tanečním parketu. 
Vyhlášení výsledků bylo pěkné a všichni byli odměněni cenami. Nejlepší hráči dostali medaile, poháry a finanční odměnu. Na závěr se udělala i společná fotka.

Konečné pořadí najdete  ZDE

Na foto ze šachové soutěže se podívejte ve fotogalerii.

 

Autor článku Petr Slezák.

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání