Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

O pohár MDA RIDE 2012 - jednotlivci

05.11.2012 17:47

Šachový klub tělesně postižených Hrabyně ve spolupráci s Asociací muskulárních dystrofiků pořádalo v Hodoníně u K. ve dnech  22.10. – 28.10 2012  šachový turnaj o pohár MDA RIDE tělesně postižených mužů a žen.

Šachová soutěž probíhala na Vysočině v pěkném prostředí obklopeném lesy. Byli jsme ubytováni v rekreačním středisku Zámeček, který je upravený pro vozíčkáře. Velká část budovy je přistavená k zámečku a jsou tam pokoje, velká společenská místnost a jídelna. Hodonín u Kunštátu je malá vesnička, kde dominuje rekreační středisko.

O pohár MDA Ride hrálo 22. hráčů. Účast byla mezinárodní. Přijeli hráči z Masďarska a Srbska.

Hrálo se podle pravidel šachu FIDE, švýcarským systémem na 7 kol bez rozdílu postižení a výkonnosti, tempo hry 1,5 hod. + 30 sekund za tah (elektronické hodiny). Vítěz turnaje Marcel Žezníček získal vítězný pohár a nejlepší hráč  MDA Ride je Jan Mikulenčák. Za šachový klub ZAS Zlín hráli tři hráči. Petr Slezák skončíl na 15. místě a Jaroslav Švejda na 17. místě. Oba hráči získali 3. body. Roman Žák skončíl na 20. místě s 2. body. Výsledky budou zaslány na zápočet ELO ČR. Hlavní rozhodčí Zdeněk Šnyta. Ředitel turnaje Jan Mikulenčák.  

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo velmi dobře a všichni byli odměněni cenami. Nejlepší hráči dostali medaile, poháry a finační odměnu.
Konečné pořadí je  ZDE

Na foto ze šachové soutěže se podívejte ve fotogalerii.

 
Petr Slezák, vedoucí ŠK ZAS Zlín.

 

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání