Šachový klub ZAS Zlín - Správný tah

Otevřené Mistrovství ČR 2015 - jednotlivců

11.10.2015 14:19

TJ RESPEKT FRENSTÁT POD RADHOŠTĚM pořádálo ve dnech  30.9. – 7.10.  2015 za podpory společnosti EUROVIA CS, a.s., Zlínského a Moravskoslezského kraje, Šachového svazu ČR, Nadace Charty 77 a dalších příznivců OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ  ČESKÉ REPUBLIKY  V  ŠACHU  TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH  MUŽŮ  A ŽEN s mezinárodní  účastí.

Místo konání: Hotel Duo, Horní Bečva 216, Horní Bečva, PSČ: 756 57

Šachové soutěže se zúčastnilo 36 hráčů z ČR, Maďarska a Slovenska. 

Hrajlo se dle pravidel šachu FIDE, švýcarským systémem na 9 kol bez rozdílu postižení a výkonnosti, tempo hry 1,5 hod. + 30 sekund za tah.

Titul mistra ČR v šachu získal Hanus Michal. Na druhém míste skončil Kocur Valter a třetí  Macura Emil.  Titul mistryně ČR získala Badačová Irena. Druhá skončila Ševčíková Blanka a třetí Vejpustková Ivana.

Výsledky budou zaslány na zápočet ELO FIDE a zároveň na ELO ČR. Hráč musí mít před startem v turnaji přiřazeno FID (identifikační číslo FIDE). Zahraničním hráčům FID přiřazuje mateřská federace. 

Konečné pořadí ZDE    Na foto ze šachové soutěže se podívejte ZDE

Šachový klub ZAS Zlín měl na šachové soutěži jen jediného hráče, Dušana Vyorala. Ostatní hráči nepřijeli, s pracovních a zdravotních důvodů.

Turnaj se konal v hotelu DUO v Horní Bečvě. Vzdálenost  Vizovice - Horní Bečva a zpět 130 km.

V rámci turnaje byl šachový seminář s IM Ivanem Hausnerem, společenský večírek, dle zájmu turnaj v bleskovém šachu. Účastníci turnaje mají zdarma: - vstup do saunového světa - neomezené využití vnitřního vyhřívaného bazénu a Kneippova masážního chodníku - neomezený vstup do fitness centra.

Večerní pitný režim a sbírání hub z místních lesů na vlastní nebezpečí! 

Autor článku Petr Slezák.

Kontakt

ing. Roman Žák - vedoucí ŠK ZAS

zak.roman4@gmail.com

M. Knesla 4056
76001 Zlín
Czech Republic

tel.: 577 271 485

Vyhledávání